18.12.2013

My christmas pt.1.

Aattelin tehdä tälläsen tooosi ison joulujutun ja tässä tulee sen eka osa, missä kerron mun lapsuuden joulusta Suomessa. Loput tulee kans ennen jouluu ja jouluna. Enjoy :)

Pienenä joulu oli mun lempijuhla. Sai nähdä sukulaisia ja leikkiä serkkujen kaa joita ei niin kovin usein nähnyt. Meitä serkuksia on yhteensä 6 äidin puolelta minut ja veljeni mukaan lukien. Me nimitettiin itteämme tonttupartioks. Se oli meidän ryhmän nimi. Jälkeenpäin se naurattaa, mutta sillon se oli kova juttu ja niin salainen. Me jaettiin ittemme kahden tyypin pareihin ja mentiin eri puolille taloo ikkunoiden taakse partioimaan millon joulupukki tulee. Sit aikuiset kutsu meidät syömään ja aina me oltiin yhtä vastahakoisia ja syötiin nopeesti et ehditää nähdä ku se pukki tulee. Tässä vaiheessa yleensä joku aikuisista sano, että "Ei se pukki vielä tule, ehkä joskus kahdeksan aikoihin vasta. Pitää käydä hautausmaalla ja laittaa jäälyhtyihin tulet, ei se pukki tule ennen ku kaikki on tehty ja kaikki on paikalla". Silloin me mentiin katsomaan telkkua ja kappas vain, pukki tuli ehkä puolen tunnin sisään. 

Lukutaitoiset vanhimmat lapset jakoivat lahjat. Eli minä ja Jasu. Pian myös Henkka. Ennen ku kellään meistä oli lukutaitoa, pukki sanoi nimen ja lapsi kävi hakemassa. Kun lahjat oli jaettu, me kaikki vertailtiin ja näytettiin lahjojamme toisillemme. "Kato mitä mä sain!" "Oi vähän hieno, saanks mä kokeilla sitä?" En ihmettele yhtään miksi joulu oli mielestäni se paras juhla vuodesta. Ja hautausmaasta ja lyhdyistä puheenollen.. Mummo ja pappa kävi aina aamulla hautausmaalla ennen kun kukaan oli tullut paikan päälle. Lyhdyt kävi joku sytyttämässä heti ruuan jälkeen, me ei vaan partioinniltamme sitä huomattu. Lahjojen jaon ja hetken leikkimisen jälkeen lähdettiin kotiin. Pari kertaa ollaan jääty myös mummolaan yöksi. Kotona katsottiin joku lahjaksi saatu leffa tai sitten telkkarista tuleva joku. Sitten mentiin nukkumaan.

- Nora 

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuulosta! :)

    http://only--my--life.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ! c: Kiva blogi sulla muuten, kävin kattomassa (:

      Poista