2.12.2013

Helppo ja nopea mutakakku ilman suklaata tai maitoa.

Tässä se vihdoin tulee! Mun mutakakkupostaus jota on odotettu marraskuun alusta saakka. Ohje on kaksinkertaistettu, joten siis paljon suklaisempi ja mielestäni herkullisempi kuin yksinkertainen. Alla oleva riittää helposti neljälle henkilölle, mutta olen sen saanut yksinkin suuhuni kumottua (en tietenkään saman päivän aikana, mutta kuitenkin :D) Hope you enjoy it! 

Kakkuun tarvitset:
  • 200g voita tai margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl tummaa kaakaojauhoa
  • 2-4 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Alla vielä kuva aineksista mitä tähän käytin :)



1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.



2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, kaakaojauhot, leivinjauho, vaniljasokeri)


3. Kaada ensin rasva ja sitten kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita ne keskenään varovasti nostellen. Itse irroitin sähkövatkaimesta toisen sekoittimen ja sekoitin sillä käsin.


4. Irtopohjavuoka on helpoin vaihtoehto tätä kakkua tehdessä. Laitoin pohjalle leivinpaperin ja voitelin reunat. Jos sinulla ei ole käytettävissä irtopohjavuokaa, voitele koko vuoka.

5. Kaada taikina vuokaan ja pistä se uuniin 25-35 minuutiksi.



6. Vaikka kyseessä onkin mutakakku, varmista hammastikulla jääkö tikkuun taikinaa tökkäämällä se keskelle. Jos jää, laita vielä hetkeksi uuniin, jos ei, kakku on valmis. Kakku lohkeilee hieman pinnasta, mutta sisältä mutakakkumaista.

- Kannattaa nauttia täysmaidon kanssa, jos et omista maitoallergiaa tai laktoosi-intoleranssia (;


- Nora 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti