29.4.2013

Herkullinen ja helppo nachovuoka.

Heissun! Nyt maanantain kunniaks päätän laittaa tänne nachovuoan reseptin ja kuvalliset ohjeet, mitä tehtiin mm. lauantaina :D Tää on mahtava ruoka, en oo törmänny vielä kehenkään joka siitä ei tykkäis. Kaiken lisäks nopea ja helppo tehdä. Suosittelen, että tää kannattaa nauttia yksinkertaisen vihreen salaatin kanssa (esim. jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti tai oman maun mukaan), mutta on hyvää myös yksinään :) Kaikki ainekset, mitä käytin tässä on ostettu Prismasta, muistakin kaupoista (varsinkin isommat eli S-market, K-market, Citymarket, K-supermarket jne..) pitäisi löytyä samat tuotteet, mutta saattaa olla eri merkillä. Ohjeesta syö n. 8 ihmistä.

Vuokaan tarvitset:

  • Noin 250g maissilastuja. (itse käytän X-tra tai Euro shopper merkkiä, Pirkkaa en suosittele)
  • 200g punasipulia (myös normaali sipuli käy)
  • 250g punaista paprikaa
  • 2 tölkkiä tonnikalaa (mieluiten öljyssä. Älkää valuttako öljyä pois, se tulee hyötykäyttöön!)
  • 1 purkki juustodippiä (saa texmex hyllystä, missä kaikki tortillat ovat)
  • 150g juustoraastetta (itse käytin halpaa pizzaraastetta, toki voit myös raastaa itse)
  • 1 pullo makeaa chilikastiketta (itselläni on 500ml iso pullo, koska käytän sitä muihinkin tarkoituksiin. Itse voit toki ostaa pienemmän jos vain löydät :) varmista, että kastike on kuitenkin makeaa tai sweet
Eli kuvat tuotteista mitä käytin näätte alla olevasta ohjeesta.

  1. Kuori ja pilko sipulit syötävän kokoisiksi paloiksi. Pese paprika, ja pilko sekin suunnilleen yhtä isoiksi paloiksi kuin sipuli. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  2. Valuta tonnikalapurkeista öljyt kattilaan ja laita sinne paprikat ja sipulit. Kuullota n. 5 minuuttia samalla sekoitellen ja käännellen.
  3. Laita vuoan pohjalle nachoja niin, että pohja peittyy. Itse käytin tällä kertaa alla olevia nachoja. Kaada sen jälkeen paprika-sipuliseos nachojen päälle tasaisesti.



4. Kaada maun mukaan seoksen päälle makeaa chilikastiketta (Sweet chilisauce) maun mukaan. Itse laitoin ehkä n. 1/4 dl, mikä ei itselleni ollut liian tulista. Ja suuni on herkkä tulisten ruokien kanssa, joten jos tykkää ärjymmästä niin voi laittaa sitten enemmän.


5. Seuraavaksi ripottele käsin päälle tonnikalaa :)


6. Levitä juustodippi lusikalla (käyttäkää ruokalusikkaa) vuoan päällimmäiseksi kerrokseksi. Eli dippinä käytin 300g Rainbowin TEX MEXICAN Cheese juustokastiketta. Ja kuten jo mainitsin, löytyy Tex Mex hyllystä.


7. Lisää päälle nachoja niin, että varmasti peittyy.


8. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta

9. Laita uuniin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Ota pois kun juusto on kauniin vaalean ruskea.



Voilá! Vinkki: Voitte käyttää tonnikalan tilalla myös kanasuikaleita tai jauhelihaa! Me tehtiin ruokajuomaksi vielä Soda Streamilla lemon-lime limsaa, mutta te voitte juoda mitä tahdotte :D Kiitos Helille kokkausseurasta ja kuvailuista! (Anteeks meiän sotkunen keittiö :D) If you'd like to have this recipe in english or in swedish, just leave a comment and I can send it to your email. :)


HYVÄÄ RUOKAHALUA! <3

- Nora 

2 kommenttia: